joi

Vremuri

"Nu ne putem alege vremurile in care suntem obligati sa traim, in schimb le putem alege pe cele in care vrem sa traim" - Eginald Schlattner.
Acum stau si ma gandesc, in ce vremuri as vrea sa traiesc? Ce rol as vrea sa joc in acele timpuri? Intotdeauna am fost fascinat de Evul Mediu. Bineinteles, de cavalerii medievali, si nu de sclavii care lucrau la camp. De asemenea am fost intotdeauna atras de Londra anilor 1700. Insa nu cred ca as fi vrut sa fiu unul dintre miile de cersetori care existau atunci in Londra. Si lista poate continua. O dedicatie pe albumul meu din generala suna ceva de genu' : "Sa-ti fie dat sa traiesti vremuri interesante". Oare chiar asta vreau? Oare ce rol jucam noi in acesta "vreme"?
Eu nu cred ca joc nici un rol in alcatuirea lumii, si nici nu-mi doresc. Tot ce vreau e sa fiu propriul meu erou. Sa pot sa spun la sfarsitul fiecarei zile, saptamani, ca sunt multumit cu ce am realizat, chiar daca nimeni nu considera benefice actiunile mele.

P.S. As vrea ca vremurile in care traiesc sa nu mai fie atat de "interesante".

Un comentariu:

Raluca spunea...

daca n-ar fi "interesante", nu ar mai ramane mare lucru de facut pentru a deveni un erou al timpului tau...mai depinde si ce definitie ai pt erou.